кафез

кафез
кафѐз <-и, бр: -а>
същ м gàbbia f

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • кафез — същ. клетка същ. затвор …   Български синонимен речник

  • авијариум — (лат avianum) кафез за птици …   Macedonian dictionary

  • гајба — (итал. gaibba) 1. куќичка од метални или дрвени прачки за чување живина и диви животни, кафез 2. решеткав сандак од штици, пластика или од друг материјал, за пренесување на овошје, зеленчук, шишиња и др …   Macedonian dictionary

  • серпентариум — (лат. serpens, serpentis змија) 1. место каде што се одгледуваат змии, змијарник 2. кафез за змии …   Macedonian dictionary

  • клетка — същ. кафез, решетка същ. затвор, зандан, тъмница същ. ядро, център …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”